Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1997 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tonfisk i olja konserv 200.0 gram 19%
Sardellfilé i burk 8.0 styck 3%
Romansallat baby 1.0 huvud 1%
Haricots verts färska 400.0 gram 6%
Cocktailtomater 12.0 styck 2%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Gul lök 1.0 st liten 2%
Potatis kokt 4.0 styck 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Oliver svarta avrunna 20.0 styck 4%
Ägg 2.0 styck 6%
Tillbehör:
Dressing 2.0 dl 40%
Kockskolan:
ā la niįoise > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatisen i ca 10 min. Låt kallna. Lägg haricots verte i kokande vatten 2-3 min. Skölj dem sedan i iskallt vatten. Hårdkoka ägg, lägg dem i kallt vatten och skär sedan i klyftor.
- Skala och skiva lök, tomater och paprika. Skär citron i klyftor och ansa salladen.
Dela tonfisk och sardeller i mindre bitar (spar olja). - Blanda dressing (dressing+tonfiskspad).
- Blanda tonfisk, potatis, sardeller, haricots verts, oliver, och lök i en skål. Lägg upp salladsblad på en tallrik och lägg över röran. Dekorera med tomater, paprika, ägg och citronklyftor. Häll över dressingen.
Servera.
Kockens kommentar
Lyxigare variant: Addera t.ex. olika salladssorter, små kronärtskocksbottnar, morötter, gul paprika, rädisor, brödkrutonger.
Alternativ
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Sallad Nicoise (tonfisk)
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre