Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 382

Kcal / portion: 1189

GBR (GI) / port: 11
Recept: 4756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 22%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Bulgur grovkrossad 4.0 dl 24%
Vatten 0.8 dl 0%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Salladslök 4.0 styck 0%
Sötmandelkärna 4.0 dl 29%
Russin 1.0 dl 4%
Russin gröna 1.0 dl 4%
Aprikoser torkade 8.0 styck 3%
Tilltuggskorv hård 300.0 gram 31%
Olivolja 0%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva vitlök.
Hacka aprikoserna.
Skiva salladslök och korv. - Fräs vitlöken i en kastrull på medelvärme med lite matfett i ett par minuter.
- Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning.
Lättsalta. Låt sjuda på svag värme 10 min.
Häll bort överflödigt vatten. Låt stå under lock och svälla i några minuter. - Rosta mandlar med skal i torr het panna med lite salt i några minuter.
- Blanda ner mandlar, russin, aprikoser, salladslök och skivad korv i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.
Kockens kommentar
Tips till friluftsmänniskor: Torkad frukt och nötter är bra energikällor, väger lite, tar liten plats och har lång hållbarhet. Utmärkt att ta med på utflykter m.a.o.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Bulgur med russin, aprikos och mandel
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre