
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1026 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quorn 600.0 gram 61%
Fänkål 0.5 styck 3%
Romanesco 1.0 st liten 15%
Gul lök 1.0 styck 5%
Äpple helst rött 2.0 styck 10%
Saffran 0.5 gram 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Tillbehör:
Granatäpple 1.0 styck 3%
Rucolasallat 100.0 gram 3%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Tillagning (35 min )
- Skiva fänkål. Dela romanesco i bitar. Skala och strimla lök. Skölj sallat. Kärna ur och tärna äpple. Gröp ur köttet ur granatäpple.
- Värm upp matolja i en stekpanna och stek quornbitarna till gyllenbrun färg.
- Tillsätt saffran och rör om.
- Tillsätt vatten och grönsaker. Låt småkoka under lock cirka 5 minuter.
- Tillsätt äpple. Smaka av med salt och peppar.
- Servera på salladsbädd. Garnera med granatäpple.
Kockens kommentar
I stället för romanesco kan man till exempel använda brysselkål.Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halvfabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum, som blandats med olika aromämnen och äggvita. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon