Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple

Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quorn

600.0 

gram

Fänkål

0.5 

styck

Romanesco

1.0 

st liten

Gul lök

1.0 

styck

Äpple helst rött

2.0 

styck

Saffran

0.5 

gram

Vatten

1.0 

dl

Matolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Granatäpple

1.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1026 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 458 gram)

Ingredienser

Visa:

Quorn 600.0 gram 61%

Fänkål 0.5 styck 3%

Romanesco 1.0 st liten 15%

Gul lök 1.0 styck 5%

Äpple helst rött 2.0 styck 10%

Saffran 0.5 gram 0%

Vatten 1.0 dl 0%

Matolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Granatäpple 1.0 styck 3%

Rucolasallat 100.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

Kock: Pernilla

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (35 min )

  1. Skiva fänkål. Dela romanesco i bitar. Skala och strimla lök. Skölj sallat. Kärna ur och tärna äpple. Gröp ur köttet ur granatäpple.
  2. Värm upp matolja i en stekpanna och stek quornbitarna till gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt saffran och rör om.
  4. Tillsätt vatten och grönsaker. Låt småkoka under lock cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt äpple. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera på salladsbädd. Garnera med granatäpple.

Kockens kommentar

I stället för romanesco kan man till exempel använda brysselkål.

Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halv­fabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum, som blandats med olika aromämnen och äggvita. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple