Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 2
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blå kongo 4.0 st små 24%
Grönkål färsk ansad 200.0 gram 14%
Äpple utan skal 1.0 styck 11%
Fetaost 100.0 gram 51%
Salt 0%
Citronjuice 0%
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
Om sallader > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och klyfta potatis. Stek den i panna med olivolja på medelhög värme i 5 minuter. Salta lätt.
- Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Dela fetaosten i bitar. Kärna ur och klyfta äpple.
- Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut.
- Vänd ner feta och ta av från plattan.
- Lägg upp och pressa citron över.
Kockens kommentar
Passar bäst till kötträtter.Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan