Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Pumpa fruktkött

70.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Matlagningsmjöl

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Färdiga vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 322

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 33%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 70.0 gram 2%

Grädde 3.0 dl 95%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 4%

Matlagningsmjöl 0%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Färdiga vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala och kärna ur pumpan. Koka pumpaköttet ett par minuter i lite vatten. Mixa med mixerstav.
  2. Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp.
  3. Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka 5 minuter. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Såsen passar väl till rätt av ljust kött (kyckling och kalv).

Passar till

Halloweenkyckling

Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser

Liknande recept som Enkel pumpasås