Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 1
Recept: 303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 300.0 gram 26%
Rödlök 0.5 styck 10%
Tomater 3.0 styck 17%
Chilifrukt färsk 1.0 st liten 1%
Äppelcidervinäger 1.0 msk 1%
Farinsocker 2.0 msk 29%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 15%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala pumpan och ta bort kärnor. Skala och finhacka lök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Tärna tomater. Pressa citronjuice.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull. Fyll på lite vatten och låt småkoka i 15-20 minuter under lock.
- Häll bort merparten av spadet i såll. Låt svalna. Ställ i kylskåp.
Kockens kommentar
Rödlök kan bytas ut mot annan lök, t.ex. purjolök. Chilifrukten kan bytas ut mot paprika för mildare smak. Salsan passar väl till alla slags kötträtter. Spadet kan användas till att smaksätta annan mat, t.ex. en tillhörande sås.
Passar till
Fler recept inom Salsasallader ¤
Liknande recept som Pumpasalsa
-
Tomatsalsa
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mexikansk bönsalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk svensk mimosasallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Papayasalsa
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het tomatchilisås (utan socker)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Melonsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rabarber-och stjärnaniskompott till mat
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salsa tomatillo
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan