Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pumpa fruktkött

300.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Tomater

3.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

st liten

Äppelcidervinäger

1.0 

msk

Farinsocker

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 1

Recept: 303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 300.0 gram 26%

Rödlök 0.5 styck 10%

Tomater 3.0 styck 17%

Chilifrukt färsk 1.0 st liten 1%

Äppelcidervinäger 1.0 msk 1%

Farinsocker 2.0 msk 29%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 15%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala pumpan och ta bort kärnor. Skala och finhacka lök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Tärna tomater. Pressa citronjuice.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Fyll på lite vatten och låt småkoka i 15-20 minuter under lock.
  3. Häll bort merparten av spadet i såll. Låt svalna. Ställ i kylskåp.

Kockens kommentar

Rödlök kan bytas ut mot annan lök, t.ex. purjolök. Chilifrukten kan bytas ut mot paprika för mildare smak. Salsan passar väl till alla slags kötträtter. Spadet kan användas till att smaksätta annan mat, t.ex. en tillhörande sås.

Passar till

Hallowkyckling

Fler recept inom Salsasallader ¤

Liknande recept som Pumpasalsa