Enkel rödvinssås till fisk

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel rödvinssås till fisk

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Gul lök

0.5 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Rött vin

2.0 

dl

Vattenreduktion

-1.0 

dl

Persilja

3.0 

kvistar

Timjan torkad

1.0 

krm

Lagerblad

1.0 

blad

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Smör

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ljusa såser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Om vinsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 289

GBR (GI) / port: 0

Recept: 578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 20%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 0.5 styck Äts ej

Smör till stekning 2.0 msk 33%

Rött vin 2.0 dl 27%

Vattenreduktion -1.0 dl -0%

Persilja 3.0 kvistar Äts ej

Timjan torkad 1.0 krm Äts ej

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 7%

Vatten 1.0 dl 0%

Smör 2.0 msk 33%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om ljusa såser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i panna med smör på medelvärme tills mjuk och glansig och utan att bränna.
  3. Tillsätt rödvin, persilja, timjan och lagerblad. Koka ner vätskan till hälften.
  4. Tillsätt vatten+fond eller buljong. Koka upp.
  5. Sila såsen, hetta upp igen. Montera (vispa ner) med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Såsen är starkt färgande. Om såsen hälls över fisk ger det god smak, men ser inte så aptitligt ut.

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Enkel rödvinssås till fisk