Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 289

GBR (GI) / port: 0
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 20%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gul lök 0.5 styck Äts ej
Smör till stekning 2.0 msk 33%
Rött vin 2.0 dl 27%
Vattenreduktion -1.0 dl -0%
Persilja 3.0 kvistar Äts ej
Timjan torkad 1.0 krm Äts ej
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 7%
Vatten 1.0 dl 0%
Smör 2.0 msk 33%
Kockskolan:
Om ljusa såser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Om vinsåser > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och hacka lök.
- Fräs löken i panna med smör på medelvärme tills mjuk och glansig och utan att bränna.
- Tillsätt rödvin, persilja, timjan och lagerblad. Koka ner vätskan till hälften.
- Tillsätt vatten+fond eller buljong. Koka upp.
- Sila såsen, hetta upp igen. Montera (vispa ner) med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Såsen är starkt färgande. Om såsen hälls över fisk ger det god smak, men ser inte så aptitligt ut.
Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser
Liknande recept som Enkel rödvinssås till fisk
-
Velouté, ljus grundsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel gräddsås
Tid: 8 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Larent Nadiras
-
Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce ā la orange, apelsinsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan