Nötpanerad marulk i svampsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Nötpanerad marulk i svampsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Marulksfilé

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Hasselnötskärnor

100.0 

gram

Smör normalsaltat

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Schalottenlök

2.0 

styck

Blandsvamp

200.0 

gram

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Grädde (matlagningsgrädde)

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2245 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 591 gram)

Ingredienser

Visa:

Marulksfilé 800.0 gram 23%

el. annan vitfisk 0%

Hasselnötskärnor 100.0 gram 29%

Smör normalsaltat 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Blandsvamp 200.0 gram 2%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Vatten 2.0 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 2%

Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 14%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 24%

Tillagning (45 min )

  1. Rosta nötter: Sätt ugnen på 200ºC.
    Lägg nötterna på en plåt och sätt in.
    Rosta 4-5 min tills de fått lite färg.

    Ta ut och mosa nötterna i en mortel till grovt mjöl. Stäng inte av ugnen.

  2. Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra lätt, samt rulla filéerna i nötkrosset.

  3. Sås: Skala och finhacka lök.
    Rensa svamp och skär i bitar.
    Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och fräs lök och svamp ca 5 min.

    Tillsätt vin och låt vätskan koka bort.
    Tillsätt vatten+fond samt grädde.
    Låt småkoka, tills såsen är ganska tjock.
    Tillsätt resterande mosade hasselnötter.
    Smaka av med salt och peppar.

  4. Koka potatis: Skala potatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk.

  5. Stek fisk: Hetta upp rikligt med smör i en panna på medelvärme och stek fisken 1-2 minuter på var sida.

    Fetta in en långpanna och lägg över fisken.
    Sätt in i ugnen och efterstek 7-8 min.

  6. Pressad potatis: Pressa potatisen och tillsätt lite smör. Smaka av med salt.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Nötpanerad marulk i svampsås