Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2245 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Marulksfilé 800.0 gram 23%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 29%
Sås:
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Blandsvamp 200.0 gram 2%
Torrt vitt vin 1.0 dl 3%
Vatten 2.0 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 2%
Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 14%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 24%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Rosta nötter: Sätt ugnen på 200ºC.
Lägg nötterna på en plåt och sätt in.
Rosta 4-5 min tills de fått lite färg.
Ta ut och mosa nötterna i en mortel till grovt mjöl. Stäng inte av ugnen. - Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra lätt, samt rulla filéerna i nötkrosset.
- Sås: Skala och finhacka lök.
Rensa svamp och skär i bitar.
Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och fräs lök och svamp ca 5 min.
Tillsätt vin och låt vätskan koka bort.
Tillsätt vatten+fond samt grädde.
Låt småkoka, tills såsen är ganska tjock.
Tillsätt resterande mosade hasselnötter.
Smaka av med salt och peppar. - Koka potatis: Skala potatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk.
- Stek fisk: Hetta upp rikligt med smör i en panna på medelvärme och stek fisken 1-2 minuter på var sida.
Fetta in en långpanna och lägg över fisken.
Sätt in i ugnen och efterstek 7-8 min. - Pressad potatis: Pressa potatisen och tillsätt lite smör. Smaka av med salt.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Nötpanerad marulk i svampsås
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan