Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 0
Recept: 926 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötkött (benfritt) 500.0 gram 82%
Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 6%
Cocktailtomater 12.0 styck 5%
Svamp färsk 12.0 styck 7%
m.fl. grönsaker
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat.
Lägg helst grillspett av trä i vatten i 1 tim, så brinner de inte upp. - Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad o.d.
- Spett: Tärna köttet i 4x4 cm stora bitar.
Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar.
Trä på kött och grönsaker på grillspett.
Pensla med matolja och peppra. - Grilla 3-6 min på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet.
Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta på köttet mellan kött och grönsak.
Smaka av med salt. Låt vila i 5 minuter.
Kockens kommentar
Variera med olika grönsaker på spettet. Paprika, cocktailtomater, squash, aubergine, lök, svamp etc. Eller varför inte skivade rotfrukter? Variera också kryddning, använd t.ex. torkad rosmarin.
PASSAR TILL
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Grillat nötköttsspett
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan