Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

700.0 

gram

Gorgonzola }

200.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

msk

Ströbröd

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Hushållssnöre

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2074 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 286 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 700.0 gram 35%

Gorgonzola } 200.0 gram 32%

Ägg 2.0 styck 6%

Vetemjöl 3.0 msk 5%

Ströbröd 2.0 dl 21%

Salt och peppar 0%

Hushållssnöre %

Tillagning (40 min )

  1. Kyckling: Banka ut filéerna till tunna skivor. Skär osten i bitar och lägg i mitten på varje filé. Vik in kanterna och rulla ihop.
    Bind ihop med hushållssnöre.
    Sätt ugnen på 175°C.

  2. Panering: Vispa upp ägg i en skål.
    Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat.
    Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.

  3. Tillagning: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått fin stekyta. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 20-30 minuter.

  4. Tillbehör: Förbered under tiden ev. sås och andra tillbehör.

PASSAR TILL

Kokt ris

Kokta grönsaker

Gräddsås med chilismak

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Chicken Milano