Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2074 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 700.0 gram 35%
Gorgonzola } 200.0 gram 32%
Ägg 2.0 styck 6%
Vetemjöl 3.0 msk 5%
Ströbröd 2.0 dl 21%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Kyckling: Banka ut filéerna till tunna skivor. Skär osten i bitar och lägg i mitten på varje filé. Vik in kanterna och rulla ihop.
Bind ihop med hushållssnöre.
Sätt ugnen på 175°C. - Panering: Vispa upp ägg i en skål.
Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat.
Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra. - Tillagning: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått fin stekyta. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 20-30 minuter.
- Tillbehör: Förbered under tiden ev. sås och andra tillbehör.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Chicken Milano
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan