Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 681

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2725 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 8.0 styck 70%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 9%
Soltorkade tomater 6.0 styck 2%
Oliver gröna el. svarta 5.0 styck 1%
Basilika finhackad 4.0 msk 0%
Philadelphia naturell } 100.0 gram 9%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 9%
Grön sparris färsk 2.0 knippen 4%
Olivolja 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Hacka soltorkade tomater, oliver och basilika. Blanda med philadelfiaost i en skål. Låt stå i några minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. - Banka ut kycklingfiléerna tills de är ca 0,5 cm tjocka. Lägg en skinkbit ovanpå. Bred på ett lager med philadelfiafyllningen och rulla ihop. Fäst rullarna med tandpetare.
- Lägg kycklingrullarna på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Salta och peppra lätt. Sätt i ugn ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna. Förvara gärna i kylskåp innan servering.
- Koka ägg i lättsaltat vatten i 7-8 min.
Tag ur äggen och lägg i sparrisen, som kokas i 3-5 min. Tag ur sparrisen och låt rinna av i ett durkslag. - Lägg upp allt som på bilden. Ringla över olivolja samt strö över lite parmesanost.
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Parmafylld kyckling med ägg och sparris
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan