Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 40%
Morot 3.0 styck 7%
Kycklingfond konc. 1.5 msk 4%
Vatten 2.0 dl 0%
Crème fraiche mini } 2.0 dl 10%
Strösocker 1.0 msk 4%
Ättikssprit 12% 1.0 msk 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 34%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Skala och tärna morötter.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Finhacka dill. - Koka upp vatten med fond.
Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 min.
Lägg i kycklingen och låt sjuda i 5 minuter. - Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar.
Låt allt bli varmt.Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.
Kockens kommentar
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Sötsur dillkyckling
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan