Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Grillmarinad, grillolja

1.0 

dl

Solrosfrön

1.0 

dl

Västerbotten hårdost

1.5 

dl

Cocktailtomater

20.0 

styck

 

Couscous

3.0 

dl

Vatten

2.5 

dl

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2197 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 402 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 29%

Grillmarinad, grillolja 1.0 dl 2%

Solrosfrön 1.0 dl 7%

Västerbotten hårdost 1.5 dl 11%

Cocktailtomater 20.0 styck 3%

 

Couscous 3.0 dl 39%

Vatten 2.5 dl 0%

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Olivolja 1.0 msk 5%

Tillagning (25 min )

  1. Marinera: Lägg filéerna i marinad.
    Grovriv ost och halvera tomater.

  2. Rosta: Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta solrosfröna under omrörning, tills de fått lite färg.

  3. Couscous: Koka upp vatten med salt och smula ner buljongtärning. Tillsätt couscous och olivolja. Rör om och ta av från plattan.
    Låt stå med lock på i cirka 5 minuter, tills couscousen svällt.

    Blanda med solrosfrön, ost och tomater.

  4. Kyckling: Stek eller grilla kycklingen 3-4 minuter på var sida. 

Kockens kommentar

Även vanlig couscous går bra. Ost ger smak och solrosfrön energi. Färdigmarinerad kyckling finns i handeln och gör tillagningen enklare.

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost