Kycklingdelar i panna

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingdelar i panna

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingdelar med skinn och ben

1.0 

kilo

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2326 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 9%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 274 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingdelar med skinn och ben 1.0 kilo 61%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 39%

Tillagning (30 min )

  1. Ris: Koka ris enligt anvisning på förpackning, i dubbla mängden lättsaltat vatten i cirka 20 minuter.

  2. Kyckling: Hetta upp matfett i en hög stekpanna på medelhög värme och bryn kycklingdelarna runt om i några minuter tills de är gyllenbruna.
    Salta och peppra.

  3. Efterstek: Sätt på lock och sänk till medellåg värme. Efterstek i ca 10 minuter.

  4. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Kyckling i panna är enkelt och kan lätt varieras. Hel kyckling lagas bäst i ugn, som ger jämnare temperatur och krispigare skinn.  Färdigstyckade kycklingdelar finns att köpa färsk eller fryst.

Passar till

Pressad potatis

Kokta rotfrukter

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Kycklingdelar i panna