Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2326 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingdelar med skinn och ben 1.0 kilo 61%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 39%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ris: Koka ris enligt anvisning på förpackning, i dubbla mängden lättsaltat vatten i cirka 20 minuter.
- Kyckling: Hetta upp matfett i en hög stekpanna på medelhög värme och bryn kycklingdelarna runt om i några minuter tills de är gyllenbruna.
Salta och peppra. - Efterstek: Sätt på lock och sänk till medellåg värme. Efterstek i ca 10 minuter.
- Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Kyckling i panna är enkelt och kan lätt varieras. Hel kyckling lagas bäst i ugn, som ger jämnare temperatur och krispigare skinn. Färdigstyckade kycklingdelar finns att köpa färsk eller fryst.
Passar till
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Kycklingdelar i panna
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan