Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 57%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Mos:
Potatis 400.0 gram 13%
Rotselleri 400.0 gram 5%
Smör normalsaltat 3.0 msk 14%
Mjölk 2.0 dl 6%
Tillbehör:
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Cocktailtomater 16.0 styck 3%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 1 tim )
- Skiva kycklingen. Lägg den i en bunke.
Pressa över lime. Salta och peppra lätt.
Låt stå och marinera i 1 timme. - Skala potatis och rotselleri. Skär i bitar.
Koka poatis och rotselleri mjuk.
Häll bort vattnet. Mosa potatissellerin och tillsätt smör och mjölk (helst varm) tills lagom konsistens.
Smaka av med salt.- Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Stek kycklingen ett par minuter på var sida.
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Chicken in lime med sellerimos
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan