Aprikosmarinerad kyckling med couscous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Aprikosmarinerad kyckling med couscous

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Aprikossylt

1.0 

dl

Sojasås japansk

0.5 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Couscous

3.0 

dl

Rucolasallat

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Sutter Home Fré Chardonnay

Alkoholfritt halvtorrt vitt vin
Pris: 42 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3112 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 365 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 38%

Aprikossylt 1.0 dl 7%

Sojasås japansk 0.5 dl 1%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Olivolja 1.0 dl 24%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Couscous 3.0 dl 28%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Tillagning (1 tim )

  1. Blanda i en bunke sylt, soja, sambal, salt och olivolja. Lägg i kycklingen.

  2. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
    Pressa över citron och salta lätt.
    Blanda med rucola.

  3. Hetta upp en stekpanna på låg temperatur.
    Lägg i kycklingen, spar marinaden.
    Stek kycklingen 10 minuter på var sida.

  4. Häll marinaden över kycklingen.
    Låt småkoka i 5 minuter.

  5. Lägg rucolasalladen på ett fat.
    Skiva kycklingbrösten och lägg på.
    Slå på marinaden från pannan.

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Aprikosmarinerad kyckling med couscous