Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3112 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 38%
Aprikossylt 1.0 dl 7%
Sojasås japansk 0.5 dl 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja 1.0 dl 24%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Couscous 3.0 dl 28%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Blanda i en bunke sylt, soja, sambal, salt och olivolja. Lägg i kycklingen.
- Tillaga couscous enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
Pressa över citron och salta lätt.
Blanda med rucola. - Hetta upp en stekpanna på låg temperatur.
Lägg i kycklingen, spar marinaden.
Stek kycklingen 10 minuter på var sida. - Häll marinaden över kycklingen.
Låt småkoka i 5 minuter. - Lägg rucolasalladen på ett fat.
Skiva kycklingbrösten och lägg på.
Slå på marinaden från pannan.
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Aprikosmarinerad kyckling med couscous
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan