Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 8

Vetemjöl

2.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Canderel strö }

0.6 

dl

Ägg

2.0 

styck

Minimjölk

1.2 

dl

Majskolv fryst

400.0 

gram

Paprika röd

1.0 

st liten

Vårlök

4.0 

styck

Basilika finhackad

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Salsa:

 

Tomater

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

st liten

Canderel strö }

0.6 

dl

Basilika finhackad

1.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Kapris hackad

1.0 

msk

Rucolasallat

50.0 

gram

Parmesan

30.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1178 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 143 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.0 dl 36%

Bakpulver 1.0 tsk 1%

Canderel strö } 0.6 dl 2%

Ägg 2.0 styck 11%

Minimjölk 1.2 dl 4%

Majskolv fryst 400.0 gram 21%

Paprika röd 1.0 st liten 2%

Vårlök 4.0 styck 2%

Basilika finhackad 2.0 msk 0%

Matolja (rapsolja) %

 

Salsa:

Tomater 2.0 styck 3%

Rödlök 1.0 st liten 4%

Canderel strö } 0.6 dl 2%

Basilika finhackad 1.0 msk 0%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 2%

Kapris hackad 1.0 msk 0%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Parmesan 30.0 gram 9%

Kock: Canderel

Uppdragsgivare: Canderel

Tillagning (40 min )

  1. Ansa och hacka paprika och basilika.
    Skiva vårlök. Tärna tomater. Hacka kapris.
    Skala och finhacka rödlök. Skiva parmesan. Häll bort majsspadet.

  2. Deg: Blanda mjöl, bakpulver och Canderel (el. socker) i en stor bunke.

    Vispa ihop ägg och mjölk. Vispa ner lite i taget i mjölblandningen till en slät smet.
    Vänd ner majskorn, paprika, vårlök och basilika.

  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medel­värme. Häll ut klickar på ca 2 msk vardera i pannan och stek plättarna i 3 minuter på vardera sidan till gyllen färg. Håll färdiga plättar varma.

  4. Salsa: Blanda i en skål tomat, basilika, lök, Canderel, balsamvinäger och kapris.
    Lägg salsa, sallad och ost på plättarna.

Kockens kommentar

Stekta plättar kan frysas och sedan värmas t.ex. i microvågsugn. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Fler recept inom Pajer o.d.

Liknande recept som Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost