Italiensk salamipaj

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Italiensk salamipaj

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg osötad

1.0 

sats

 

Salami hård

100.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Tomater

2.0 

styck

Basilika

0.5 

kruka

Parmesan

100.0 

gram

 

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 813

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3251 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 289 gram)

Ingredienser

Visa:

Pajdeg osötad 1.0 sats 47%

 

Salami hård 100.0 gram 15%

Olivolja till stekning 2.0 msk 7%

Rödlök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Basilika 0.5 kruka 0%

Parmesan 100.0 gram 11%

 

Ägg 2.0 styck 4%

Mjölk 1.0 dl 2%

Grädde 1.0 dl 11%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min + 2 tim )

  1. Förbered och tillaga pajskal i god tid.
    2 timmar eller mer i förväg.
    Se separat recept. Förgrädda i 200°C.

  2. Finstrimla salami.
    Skala och skär rödlök i tunna skivor.
    Skala och finhacka vitlök.
    Tärna tomater.
    Sätt ugnen på 175°C.

  3. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fräs löken kort stund tills den mjuknat. Tillsätt salami och tomater.
    Dra åt sidan.

  4. Strimla basilika och grovriv parmesan.
    Häll det i pannan.

  5. Vispa upp ägg med gaffel i en skål.
    Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.
    Häll äggsmeten över pajen.
    Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Fler recept inom Pajer o.d.

Liknande recept som Italiensk salamipaj