Grekisk lammfärspaj

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grekisk lammfärspaj

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg osötad

1.0 

sats

 

Lammfärs

250.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rödlök

0.5 

styck

Oliver svarta avrunna

50.0 

gram

Soltorkade tomater

50.0 

gram

Babyspenat

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3155 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 288 gram)

Ingredienser

Visa:

Pajdeg osötad 1.0 sats 49%

 

Lammfärs 250.0 gram 20%

Olivolja till stekning 2.0 msk 7%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rödlök 0.5 styck 1%

Oliver svarta avrunna 50.0 gram 2%

Soltorkade tomater 50.0 gram 3%

Babyspenat 50.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Ägg 2.0 styck 4%

Mjölk 1.0 dl 2%

Grädde 1.0 dl 11%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min + 2 tim )

  1. Förbered och tillaga pajskal i god tid.
    2 timmar eller mer i förväg.
    Se separat recept. Förgrädda i 200°C.

  2. Skala och finhacka vitlök.
    Skala rödlök och skär i tunna strimlor.

  3. Sätt ugnen på 175°C.
    Hetta upp olja i stekpanna.
    Lägg i färs, lök och vitlök.
    Salta och peppra.
    Stek tills färsen blivit brun.
    Finfördela färsen med en trägaffel.

  4. Hacka oliver och soltorkade tomater.
    Blanda detta och spenat i färsen.

  5. Fördela färsen i pajskalet.
    Häll på äggsmeten.
    Sätt in i ugnen i 20 minuter.

Fler recept inom Pajer o.d.

Liknande recept som Grekisk lammfärspaj