Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3155 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg osötad 1.0 sats 49%
Lammfärs 250.0 gram 20%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rödlök 0.5 styck 1%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 2%
Soltorkade tomater 50.0 gram 3%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Ägg 2.0 styck 4%
Mjölk 1.0 dl 2%
Grädde 1.0 dl 11%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 2 tim )
- Förbered och tillaga pajskal i god tid.
2 timmar eller mer i förväg.
Se separat recept. Förgrädda i 200°C. - Skala och finhacka vitlök.
Skala rödlök och skär i tunna strimlor. - Sätt ugnen på 175°C.
Hetta upp olja i stekpanna.
Lägg i färs, lök och vitlök.
Salta och peppra.
Stek tills färsen blivit brun.
Finfördela färsen med en trägaffel. - Hacka oliver och soltorkade tomater.
Blanda detta och spenat i färsen. - Fördela färsen i pajskalet.
Häll på äggsmeten.
Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Fler recept inom Pajer o.d.
Liknande recept som Grekisk lammfärspaj
-
Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Barnsligt enkel tunnbrödspizza
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vegetarisk paj med sötpotatis (lakto-ovo-vegetarisk)
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Italiensk salamipaj
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kantarellpaj med rucola
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grekisk lammfärspaj
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Quiche lorraine - fransk fläskpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönsakspaj
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia