Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Smör kallt

200.0 

gram

Vatten kallt

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Lax kallrökt

700.0 

gram

Dill

1.0 

kruka

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Hårdost lagrad, riven

150.0 

gram

Salt

 

 

Peppar

 

 

 

Sallad:

 

Mâchesallad

1.0 

förp.

Körsbärstomater

10.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 1430

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5719 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 21%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 512 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 15%

Smör kallt 200.0 gram 25%

Vatten kallt 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Lax kallrökt 700.0 gram 26%

Dill 1.0 kruka 0%

Ägg 3.0 styck 3%

Grädde 3.0 dl 19%

Hårdost lagrad, riven 150.0 gram 10%

Salt 0%

Peppar 0%

 

Sallad:

Mâchesallad 1.0 förp. 0%

Körsbärstomater 10.0 styck 1%

Tillagning (2 tim )

  1. Blanda mjöl med ytterst lite salt. Blanda i kylskåpskallt smör till en smulig massa.

  2. Tillsätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i kylskåp 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

  5. Skär lax i kuber. Hacka dill. Riv ost.

  6. Vispa ihop ägg, grädde och ost.

  7. Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggstanning.

  8. Grädda paj i cirka 35 minuter.

  9. Blanda sallad och servera till.

Kockens kommentar

Laxen är redan salt så var försiktig med att salta, eller hoppa över saltet helt.

Fler recept inom Pajer o.d.

Liknande recept som Laxpaj