Sockerfri rabarberpaj

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sockerfri rabarberpaj

Lägg till ingredienser

Antal bitar (6/paj): 6

Pajdeg:

 

Grahamsmjöl

2.5 

dl

el. vetemjöl

 

 

Margarin fast

50.0 

gram

Kvarg 1% fett

1.0 

dl

 

Fyllning:

 

Rabarber fryst

400.0 

gram

Canderel strö }

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Pajform (låg kant) >

 

 

Om oxalsyra >

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 2

Recept: 987 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 112 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Grahamsmjöl 2.5 dl 50%

el. vetemjöl 0%

Margarin fast 50.0 gram 36%

Kvarg 1% fett 1.0 dl 7%

 

Fyllning:

Rabarber fryst 400.0 gram 5%

Canderel strö } 0.5 dl 2%

 

Kockskolan:

Pajform (låg kant) > Äts ej

Om oxalsyra > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Canderel

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Deg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Kavla ut degen tunt och kläd en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Skölj och ansa rabarber. Dela i bitar. Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
  5. Grädda i ugn 30-40 minuter.

Kockens kommentar

Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär. Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njur­problem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.

Sockerfria efterrätter

Kiwisorbet

Jordgubbar i lime

Blåbär med färskostcrème

Marängsviss

Jordgubbs- & mascarponeknyten

Lyxig morotskaka

Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer

Liknande recept som Sockerfri rabarberpaj