Kiwisorbet utan tillsatt socker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kiwisorbet utan tillsatt socker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kiwi

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Canderel strö }

2.0 

dl

Vatten

2.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 2

Recept: 313 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 181 gram)

Ingredienser

Visa:

Kiwi 4.0 styck 61%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 15%

Canderel strö } 2.0 dl 24%

Vatten 2.5 dl 0%

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Canderel

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt Canderel sötningsmedel (eller strösocker) och låt svalna i bunke.
  2. Skala och mosa Kiwi. Pressa citronsaft och blanda med moset.
  3. Blanda fruktmos med sockerlagen.
  4. Ställ bunken i frysen några timmar. Rör om med elvisp med jämna mellanrum, tills sorbeten fått lagom konsistens. Alternativt kör i glassmaskin.
  5. Ta ut och häll upp i serveringsglas eller skålar.

Kockens kommentar

I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Sockerfria alternativ

Jordgubbar i lime

Blåbär med färskostcrème

Rabarberpaj

Marängsviss

Jordgubbs- och mascarponeknyten

Lyxig morotskaka

Fler recept inom Sorbet, sherbet, granité ¤

Liknande recept som Kiwisorbet utan tillsatt socker