Bli medlem (gratis)
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Blodapelsingranité med chokladstjärnor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 205

GBR (GI) / port: 10
Recept: 820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blodapelsin (fruktkött) 7.0 styck 59%
Strösocker 0.5 dl 23%
Cointreau 3.0 msk 18%
Tillbehör:
Kockskolan:
Om sorbet > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 55 min )
- Skär av ett lock på apelsinen genom att skära ett sicksackmönster runt om. Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.
- Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare eller mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
- Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna runt 1,5 timmar.
- Chokladgarnityr: Smält chokladen i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka. Läs mer > Så smälts choklad.
- Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.
Kockens kommentar
Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste då tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vattenbad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. Läs mer > Så smälts choklad. Granité är en variant av sorbet. Läs mer > Om sorbet.
Fler recept inom Glass, sorbet, yoghurt
Liknande recept som Blodapelsingranité med chokladstjärnor
-
Ljuvlig vaniljglass
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vaniljglass med smak
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Banana Split
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Marängsviss med banan och glass utan socker
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Cassataglass, italiensk klassiker
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bourbón Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Beaujoulaispäron med vaniljglass
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sweet Orange, Baristans special
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Likörglasstårta
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Glace au four / Omelette Norvegienne / Baked Alaska - glass i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla