För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blodapelsingranité med chokladstjärnor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blodapelsin (fruktkött)

7.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Cointreau

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Citronmeliss färsk

 

 

Mörk blockchoklad

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sorbet >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 205

GBR (GI) / port: 10

Recept: 820 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 268 gram)

Ingredienser

Visa:

Blodapelsin (fruktkött) 7.0 styck 59%

Strösocker 0.5 dl 23%

Cointreau 3.0 msk 18%

 

Tillbehör:

Citronmeliss färsk %

Mörk blockchoklad 0%

 

Kockskolan:

Om sorbet > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 55 min )

  1. Skär av ett lock på apelsinen genom att skära ett sicksackmönster runt om. Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.
  2. Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare eller mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
  3. Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna runt 1,5 timmar.
  4. Chokladgarnityr: Smält chokladen i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka. Läs mer > Så smälts choklad.
  5. Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.

Kockens kommentar

Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste då tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vatten­bad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. Läs mer > Så smälts choklad. Granité är en variant av sorbet. Läs mer > Om sorbet.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Glass, sorbet, yoghurt

Liknande recept som Blodapelsingranité med chokladstjärnor