Ingefärs-och citrusgranité

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärs-och citrusgranité

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lag:

 

Strösocker

0.5 

dl

Torrt vitt vin

5.0 

cl

Vatten

0.5 

dl

 

Ingefära färsk

1.0 

cm

Blodgrapefrukt

1.0 

styck

el. blodapelsin

 

 

Apelsin hel

1.0 

styck

Satsumas

1.0 

styck

el. klementin

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1

Recept: 419 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Strösocker 0.5 dl 45%

Torrt vitt vin 5.0 cl 8%

Vatten 0.5 dl 0%

 

Ingefära färsk 1.0 cm 2%

Blodgrapefrukt 1.0 styck 17%

el. blodapelsin 0%

Apelsin hel 1.0 styck 18%

Satsumas 1.0 styck 9%

el. klementin 0%

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Sockerlag: Koka vatten, vin och socker tills sockret smält. Låt svalna.
  2. Pressa juicen ur grapefrukt, apelsin och satsumas ner i en en vid, platt bunke. Finriv ingefära och häll i bunken.
  3. Blanda juice med sockerlag.
  4. Ställ i frysen i 1 timme. Rör om cirka var 7:e minut.
  5. Lägg upp och servera genast. Granité smälter fort.

Kockens kommentar

Denna uppfriskande dessert passar också som mellanrätt på en finare middag (mellan för- och huvudrätt.

Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Alternativ

Blodapelsingranité

Granité på glögg

Fler recept inom Sorbet, sherbet, granité ¤

Liknande recept som Ingefärs-och citrusgranité