Granité på glögg

Foto: Norskfisk.se ¤

Granité på glögg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Granatäppeljuice

4.0 

dl

Glögg

1.0 

dl

Lime färskpressad

 

 

Mineralvatten

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 3

Recept: 312 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 181 gram)

Ingredienser

Visa:

Granatäppeljuice 4.0 dl 58%

Glögg 1.0 dl 42%

Lime färskpressad 0%

Mineralvatten 2.0 dl 0%

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (15 min )

  1. Blanda juice med glögg, limejuice och mineralvatten. Ställ in i frysen i 2 timmar.
  2. Skrapa den frusna granitén med en gaffel. Servera i små skålar eller skålar.

Alternativ: Byt ut glöggen till granatäppeljuice och ersätt med glöggkryddor. Koka upp juice med kryddor. Dra åt sidan och låt stå i minst 12 timmar.

Kockens kommentar

Denna uppfriskande dessert fungerar också som en paus bland all fet julmat.

Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Alternativ

Blodapelsingranité

Ingefärs- och citrusgranité

Fler recept inom Sorbet, sherbet, granité ¤

Liknande recept som Granité på glögg