Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 3
Recept: 312 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Granatäppeljuice 4.0 dl 58%
Glögg 1.0 dl 42%
Mineralvatten 2.0 dl 0%
Kockskolan:
Om sorbet, sherbert > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (15 min )
- Blanda juice med glögg, limejuice och mineralvatten. Ställ in i frysen i 2 timmar.
- Skrapa den frusna granitén med en gaffel. Servera i små skålar eller skålar.
Alternativ: Byt ut glöggen till granatäppeljuice och ersätt med glöggkryddor. Koka upp juice med kryddor. Dra åt sidan och låt stå i minst 12 timmar.
Kockens kommentar
Denna uppfriskande dessert fungerar också som en paus bland all fet julmat.Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.
Alternativ
Fler recept inom Sorbet, sherbet, granité ¤
Liknande recept som Granité på glögg
-
Sorbet grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Orange sherbert, apelsinsorbet med mjölk
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champagnesorbet
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Mangosorbet
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kiwisorbet
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kiwisorbet utan tillsatt socker
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Blodapelsingranité med chokladstjärnor
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ingefärs-och citrusgranité
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Granité på glögg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: