Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 205

GBR (GI) / port: 10
Recept: 820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blodapelsin (fruktkött) 7.0 styck 59%
Strösocker 0.5 dl 23%
Cointreau 3.0 msk 18%
Tillbehör:
Mörk choklad 0%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Om chokladdekoration > Äts ej
Om sorbet, sherbert > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 55 min )
- Skär av ett lock på apelsinen genom att skära ett sicksackmönster runt om. Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.
- Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare eller mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
- Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna runt 1,5 timmar.
- Chokladgarnityr: Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.
- Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.
Kockens kommentar
Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.
Chokladdekoration: För att smält choklad skall bli hård och bland måste den tempereras. Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept via länk nedan.
Tillhörande recept
Fler recept inom Sorbet, sherbet, granité ¤
Liknande recept som Blodapelsingranité med chokladstjärnor
-
Sorbet grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Orange sherbert, apelsinsorbet med mjölk
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champagnesorbet
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Mangosorbet
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kiwisorbet
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kiwisorbet utan tillsatt socker
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Blodapelsingranité med chokladstjärnor
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ingefärs-och citrusgranité
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Granité på glögg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: