Blodapelsingranité med chokladstjärnor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blodapelsingranité med chokladstjärnor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blodapelsin (fruktkött)

7.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Cointreau

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Citronmeliss färsk

 

 

Mörk choklad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

Om chokladdekoration >

 

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 205

GBR (GI) / port: 10

Recept: 820 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 268 gram)

Ingredienser

Visa:

Blodapelsin (fruktkött) 7.0 styck 59%

Strösocker 0.5 dl 23%

Cointreau 3.0 msk 18%

 

Tillbehör:

Citronmeliss färsk %

Mörk choklad 0%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Om chokladdekoration > Äts ej

Om sorbet, sherbert > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 55 min )

  1. Skär av ett lock på apelsinen genom att skära ett sicksackmönster runt om. Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.
  2. Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare eller mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
  3. Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna runt 1,5 timmar.
  4. Chokladgarnityr: Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.
  5. Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.

Kockens kommentar

Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Chokladdekoration: För att smält choklad skall bli hård och bland måste den tempereras. Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept via länk nedan.

Tillhörande recept

Sorbet grundrecept

Temperera choklad

Enkel chokladdekoration

ingefärs- och citrusgranité

Fler recept inom Sorbet, sherbet, granité ¤

Liknande recept som Blodapelsingranité med chokladstjärnor