Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 2
Recept: 987 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Pajdeg:
Grahamsmjöl 2.5 dl 50%
el. vetemjöl 0%
Margarin fast 50.0 gram 36%
Kvarg 1% fett 1.0 dl 7%
Fyllning:
Rabarber fryst 400.0 gram 5%
Canderel strö } 0.5 dl 2%
Kockskolan:
Pajform (låg kant) > Äts ej
Om oxalsyra > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (1 tim 45 min )
- Deg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Kavla ut degen tunt och kläd en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter.
- Fyllning: Skölj och ansa rabarber. Dela i bitar. Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
- Grädda i ugn 30-40 minuter.
Kockens kommentar
Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär. Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njurproblem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.Sockerfria efterrätter
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Sockerfri rabarberpaj
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan