Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 1
Recept: 226 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Papaya färsk 1.0 styck 43%
Gul lök 1.0 styck 23%
Tomater 1.0 st stor 16%
Oliver svarta avrunna 7.0 styck 13%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 1%
Citronjuice 2.0 msk 4%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skala papaya och skär i små tärningar.
Skala lök och finhacka. Skär tomat i tärningar och finhacka oliverna. - Lägg allt i en skål.
Tillsätt citronjuice och jalapeno.
Blanda allt försiktigt.
Smaka av med lite salt och peppar.
Kockens kommentar
OBS! Jalapeno är mycket starkt.
Tillsätt efter egen smak.
Denna kryddstarka salsa ger en bra brytning till många rätter, företrädesvis kötträtter.
Även gott som drinktilltugg med chips.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Papayasalsa
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan