Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 32

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1
Recept: 308 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 3.0 st stora 34%
Gul lök 2.0 styck 34%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 8%
Persilja 6.0 kvistar 2%
Koriander färsk 3.0 kvistar 0%
Strösocker 1.0 msk 18%
Vitvinsvinäger 3.0 msk 3%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Skala och finhacka gul lök och vitlök.
Skär tomaterna i små bitar.
Blada av koriander, persilja och finhacka.
Blanda socker med vinäger. - Blanda ingredienserna. Salta lätt.
Kockens kommentar
Var försiktig med koriander, den har speciell och kraftfull smak som inte alla tycker om.
Passar till
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Tomatsalsa ¤
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan