Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1983 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Portionsbröd 4.0 styck 52%
Leverpastej skivbar (26% fett) 200.0 gram 30%
Gurka 20.0 skivor 1%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Tomater 2.0 styck 2%
Rucolasallat 0%
Smör el. margarin 40.0 gram 15%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Förbered pålägg, skiva leverpastej, gurka och tomater.
- Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin om så önskas.
- Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med leverpastej, tomat, gurka och toppa med lite rucolablad.
Kockens kommentar
Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.
ALTERNATIV
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Panini med leverpastej och gurka
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan