
Dryckestips
Champagne de Venoge Brut Blanc de Noirs
Torr vit champagne
Pris: 319 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1162 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 20%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Parmaskinka skivad 10.0 skivor 25%
Fetaost 200.0 gram 51%
Creme fraiche 1.0 dl 28%
Mango chutney } 2.0 msk 7%
Rucolasallat 12.0 blad 0%
Ger 3 stycken/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Finhacka fetaosten. Blanda den väl med crème fraiche så att fetaosten mosas.
- Lägg ut skinkan på skärbräda så att långsidorna överlappar varandra, dvs att skivorna ligger lite på varandra.
- Bred ut ostkrämen på skinkan.
Klicka ut mango chutney.
Lägg på ruccolablad. - Rulla ihop skinkan till en tjock korv.
Lägg i kylskåpet i en timme.
Ta ut och skär snittar.
PS: Vi hade bråttom, så vi lade kräm, chutney och ruccola på skinkskivor var för sig, som vi sedan ställde upp som på bilden.
Kockens kommentar
Variera med olika sorters skinka, olika dessertostar och olika sallader.
ALTERNATIV
Fler recept inom Osttugg
Liknande recept som Feta parmasnurror (drinktilltugg)
-
Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Feta parmasnurror (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad brie med tomat och basilika
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost (drinktilltugg)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
Tid: 45 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Löjromsrulle med cheddar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay