Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1987 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Digestivekex choklad 8.0 styck 30%
Getost (chèvre) 250.0 gram 43%
Färskost naturell slät 100.0 gram 14%
Sultanrussin el. svarta 1.0 dl 9%
Sött vitt vin } 0.5 dl 2%
Ger 3 stycken/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hacka russinen och lägg dem i en kastrull.
Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna. - Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.
- Skär getosten i små bitar.
Mosa getosten med färskost i en bunke.
Blanda in russinen.
Smaka av med salt och peppar. - Fukta händerna och rulla små ostbollar.
Rulla dem i kexsmulet.
Ställ dem gärna svalt någon timme före servering.
Kockens kommentar
Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.
ALTERNATIV
Fler recept inom Osttugg
Liknande recept som Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
-
Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Feta parmasnurror (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad brie med tomat och basilika
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost (drinktilltugg)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
Tid: 45 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Löjromsrulle med cheddar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay