Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Digestivekex choklad

8.0 

styck

Getost (chèvre)

250.0 

gram

Färskost naturell slät

100.0 

gram

Sultanrussin el. svarta

1.0 

dl

Sött vitt vin }

0.5 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 

Ger 3 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1987 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 22%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 74 gram)

Ingredienser

Visa:

Digestivekex choklad 8.0 styck 30%

Getost (chèvre) 250.0 gram 43%

Färskost naturell slät 100.0 gram 14%

Sultanrussin el. svarta 1.0 dl 9%

Sött vitt vin } 0.5 dl 2%

Salt och svartpeppar 0%

 

Ger 3 stycken/portion 

Tillagning (15 min )

  1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull.
    Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna.

  2. Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.

  3. Skär getosten i små bitar.
    Mosa getosten med färskost i en bunke.
    Blanda in russinen.
    Smaka av med salt och peppar.

  4. Fukta händerna och rulla små ostbollar.
    Rulla dem i kexsmulet.

    Ställ dem gärna svalt någon timme före servering. 

Kockens kommentar

Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.

ALTERNATIV

Pepparkaksbollar med mögelost

Fler recept inom Osttugg

Liknande recept som Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)