Pepparkaksbollar med mögelost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparkaksbollar med mögelost

Lägg till ingredienser

Antal styck: 24

Grönmögelost

125.0 

gram

Vitmögelost

125.0 

gram

Färdiga pepparkakor >

20.0 

st små

 

Tillbehör:

 

Glögg (röd)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 403

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1410 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 30%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 15 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönmögelost 125.0 gram 38%

Vitmögelost 125.0 gram 29%

Färdiga pepparkakor > 20.0 st små 33%

 

Tillbehör:

Glögg (röd) 0%

Tillagning

  1. Mosa pepparkakorna till fint smul i en mortel, och lägg ut på en tallrik.
  2. Blanda ostsorterna till jämn smet. Rulla bollar med händerna. Rulla dem i kakssmulet.

Kockens kommentar

Detta är ett bra recept för överblivna bitar av mögelost. Pepparkakor, mögelost och glögg "gifter sig" väl med varandra. Det kanske låter konstigt, men är en god smakupplevelse.

ALTERNATIV

Pepparkaka med mögelost

Digestiva chèvrebollar

Fler recept inom Ostefterrätter

Liknande recept som Pepparkaksbollar med mögelost