
Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 1
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ädelost 140.0 gram 54%
Päron färsk 1.0 styck 7%
Lättglögg (vit) 2.0 dl 18%
Strösocker 2.0 msk 12%
Färdiga pepparkakor > 4.0 styck 10%
Stjälkselleri 10.0 blad 0%
Tillbehör:
Plastfilm Äts ej
Skapat av: Blossa
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (30 min )
- Ädelosten skall vara rumsvarm. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock.
- Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 minuter tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
- Krossa pepparkakor. Rulla ostrullen i smulorna. Skär rullen i små ”stubbar.
- Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Fler recept inom Ostefterrätter
Liknande recept som Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)
-
Äggost från Bohuslän (efterrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kalvdans (efterrätt)
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Färskosttårta på 3 ingredienser
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cheddarflarn med pinjenötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Camembertgratinerade plommon (ostefterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaka med mögelost och glögg
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostbollar rullade i pepparkaka
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Kvibille och pumpernickel med glöggelé
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan