Pepparkaka med mögelost och glögg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparkaka med mögelost och glögg

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Färdiga pepparkakor >

12.0 

styck

Grönmögelost

150.0 

gram

och/eller vitmögelost

 

 

 

Ger 3 stycken/portion

 

 

Tillbehör:

 

Glögg (röd)

 

 

Glögg (vit)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1

Recept: 920 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 35%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 18 gram)

Ingredienser

Visa:

Färdiga pepparkakor > 12.0 styck 30%

Grönmögelost 150.0 gram 70%

och/eller vitmögelost 0%

 

Ger 3 stycken/portion 

 

Tillbehör:

Glögg (röd) 0%

Glögg (vit) 0%

Tillagning (5 min )

  1. Bred olika sorters mögelost på pepparkakor.

Kockens kommentar

Pepparkakor, mögelost och glögg "gifter sig" väl med varandra. Det kanske låter konstigt, men är en god smakupplevelse. Bäst passar mjuka sorters grönmögelostar. Resterande ostarbitar kan blandas till "Pepparkaksbollar". Se separat recept.

Alternativ

Pepparkaksbollar med mögelost

Fler recept inom Ostefterrätter

Liknande recept som Pepparkaka med mögelost och glögg