Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 10%
Mjölk 7.0 dl 34%
Skummjölkspulver 2.2 dl 33%
Strösocker 2.0 msk 9%
Kanel mald 0.5 tsk 0%
Hallon färska 1.0 liter 14%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min + 2 tim )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Vispa ägg med lite mjölk. Tillsätt mjölkpulver och resten av mjölken. Vispa ner socker och kanel.
- Smöra en stor ugnsform eller små formar.
- Häll vatten på en ugnsplåt med hög kant och ställ formen i vattnet. Grädda i ugn cirka 2 timmar.
- Serveras ljummen eller kall med socker, sylt eller bär.
Kockens kommentar
Kalvdans görs egentligen på råmjölk (den mjölk man får när kalven är nyfödd). Denna mjölk, som är svår att få tag på, är mycket proteinrik och måste spädas med vanlig mjölk. Ostkakans dag firas den 14 november. Ostkaka kommer ursprungligen från Småland.
Fler recept inom Ostefterrätter
Liknande recept som Kalvdans (efterrätt)
-
Äggost från Bohuslän (efterrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kalvdans (efterrätt)
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Färskosttårta på 3 ingredienser
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cheddarflarn med pinjenötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Camembertgratinerade plommon (ostefterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaka med mögelost och glögg
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostbollar rullade i pepparkaka
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Kvibille och pumpernickel med glöggelé
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan