Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 301

Kcal / portion: 83

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1987 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 20%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Digestivekex choklad 8.0 styck 30%
Getost (chèvre) 250.0 gram 43%
Färskost naturell slät 100.0 gram 14%
Sultanrussin el. svarta 1.0 dl 9%
Sött vitt vin } 0.5 dl 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna.
- Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.
- Skär getosten i små bitar. Mosa getost med färskost i en bunke. Blanda in russinen. Smaka av med salt och peppar.
- Fukta händerna och rulla små ostbollar.
Rulla dem i kexsmulet. Ställ dem gärna svalt någon timme före servering.
Kockens kommentar
Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.
Alternativ
Fler recept inom Ostefterrätter
Liknande recept som Digestiva chèvrebollar
-
Äggost från Bohuslän (efterrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kalvdans (efterrätt)
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Färskosttårta på 3 ingredienser
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cheddarflarn med pinjenötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Camembertgratinerade plommon (ostefterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaka med mögelost och glögg
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostbollar rullade i pepparkaka
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Kvibille och pumpernickel med glöggelé
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan