
Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 3%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Olivolja 1.0 msk 6%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Pepparrot nyriven 10.0 tsk 2%
Salt 2.0 krm 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Rågbröd 5.0 skivor 32%
Ger 1 smörgås/portion
Cheddarröra:
Ägg 4.0 styck 13%
Vispgrädde 1.0 dl 18%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Cheddar lagrad 100.0 gram 19%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlöken tunt.
Blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
Hacka persilja. Vänd ner persiljan. - Sätt ugnen på grill, högsta värme.
- Röra: Vispa ihop ägg och grädde i kastrull.
Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock, krämig.
Riv cheddarost.
Vänd ner smör och ost mot slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt, peppar. - Dela brödskivorna i två halvor.
Pensla dem med olja.
Grilla i övre delen av ugnen någon minut. - Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Osttugg
Liknande recept som Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
-
Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Feta parmasnurror (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad brie med tomat och basilika
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost (drinktilltugg)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
Tid: 45 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Löjromsrulle med cheddar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay