
Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 1
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ädelost 140.0 gram 54%
Päron färsk 1.0 styck 7%
Lättglögg (vit) 2.0 dl 18%
Strösocker 2.0 msk 12%
Färdiga pepparkakor > 4.0 styck 10%
Stjälkselleri 10.0 blad 0%
Tillbehör:
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (30 min )
- Ädelosten skall vara rumsvarm.
Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock. - Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor.
Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 min tills de är mjuka.
Låt klyftorna svalna i lagen. - Krossa pepparkakor.
Rulla ostrullen i smulorna.
Skär rullen i små ”stubbar”. - Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Osttugg
Liknande recept som Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
-
Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Feta parmasnurror (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad brie med tomat och basilika
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost (drinktilltugg)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
Tid: 45 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Löjromsrulle med cheddar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay