Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1179 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 32%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grönmögelost 125.0 gram 45%
Vitmögelost 125.0 gram 35%
Färdiga pepparkakor > 10.0 st små 20%
Ger 2 stycken/portion
Tillbehör:
Glögg (röd) 0%
Glögg (vit) 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Mosa pepparkakorna till fint smul t.ex. i en mortel, och lägg ut på en tallrik.
- Blanda ostsorterna till jämn smet.
Rulla bollar med händerna.
Rulla dem i kakssmulet.
Kockens kommentar
Detta är ett bra recept för överblivna bitar av mögelost. Pepparkakor, mögelost och glögg "gifter sig" väl med varandra. Det kanske låter konstigt, men är en god smakupplevelse.
JÄMFÖR
Fler recept inom Osttugg
Liknande recept som Pepparkaksbollar med mögelost (drinktilltugg)
-
Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Feta parmasnurror (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad brie med tomat och basilika
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost (drinktilltugg)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
Tid: 45 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Löjromsrulle med cheddar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay