Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vatten kallt

1.0 

msk

Salt

0.5 

krm

 

Fyllning:

 

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

Salt

0.5 

tsk

Peppar

0.5 

tsk

Cheddar lagrad

175.0 

gram

 

Sallad:

 

Rödkål ansad

50.0 

gram

Grönsallad

7.0 

dl

t.ex. krispsallat

 

 

Lingon

0.7 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Salt

0.5 

krm

Peppar

0.5 

krm

 

Tillbehör:

 

Pajform (~10 cm bred)

4.0 

styck

 

Ger 3 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1902 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 50.0 gram 19%

Vetemjöl 2.0 dl 22%

Ägg 1.0 styck 3%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

Salt 0.5 krm 0%

 

Fyllning:

Ägg 2.0 styck 7%

Mjölk 1.5 dl 5%

Salt 0.5 tsk 0%

Peppar 0.5 tsk 0%

Cheddar lagrad 175.0 gram 33%

 

Sallad:

Rödkål ansad 50.0 gram 1%

Grönsallad 7.0 dl 1%

t.ex. krispsallat %

Lingon 0.7 dl 1%

Olivolja 1.0 msk 6%

Salt 0.5 krm 0%

Peppar 0.5 krm 0%

 

Tillbehör:

Pajform (~10 cm bred) 4.0 styck %

 

Ger 3 stycken/portion 

Kock: Markus Aujalay

Uppdragsgivare: Blossa

Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )

  1. Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl.
    Tillsätt ägg, vatten och salt.
    Arbeta snabbt ihop degen.
    Tryck ut degen i portionsformar.
    Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.
    Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.

  3. Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.

    Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min.
    Ta ut och låt dem svalna något.

  4. Sallad: Finstrimla rödkålen.
    Blanda grönsallat, rödkål och lingon.
    Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
    Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Osttugg

Liknande recept som Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)