Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 50.0 gram 19%
Vetemjöl 2.0 dl 22%
Ägg 1.0 styck 3%
Vatten kallt 1.0 msk 0%
Salt 0.5 krm 0%
Fyllning:
Ägg 2.0 styck 7%
Mjölk 1.5 dl 5%
Salt 0.5 tsk 0%
Peppar 0.5 tsk 0%
Cheddar lagrad 175.0 gram 33%
Sallad:
Rödkål ansad 50.0 gram 1%
Grönsallad 7.0 dl 1%
Lingon 0.7 dl 1%
Olivolja 1.0 msk 6%
Salt 0.5 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Tillbehör:
Pajform (~10 cm bred) 4.0 styck %
Ger 3 stycken/portion
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )
- Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl.
Tillsätt ägg, vatten och salt.
Arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut degen i portionsformar.
Ställ i kylskåp i cirka 1 timme. - Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min. - Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min.
Ta ut och låt dem svalna något. - Sallad: Finstrimla rödkålen.
Blanda grönsallat, rödkål och lingon.
Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Osttugg
Liknande recept som Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
-
Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Feta parmasnurror (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad brie med tomat och basilika
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkaksbollar med mögelost (drinktilltugg)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
Tid: 45 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ost- och pepparkaksstubbe (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Löjromsrulle med cheddar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay