Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vetemjöl 1.5 dl 11%
Ägg 3.0 styck 6%
Mjölk 3.0 dl 6%
Salt 1.5 tsk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Fyllning:
Lax kallrökt skivad 8.0 st stora 56%
Färskost pepparrot 150.0 gram 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Smält smör i panna och vispa ner i smeten. Låt helst smeten stå och dra i en timme.
- Hetta upp en stekpanna med lite smör.
(Pannan skall vara infettad första gången, därefter behöver den inte fettas in mer). Häll i ett tunt lager smet i pannan. Grädda tunna pannkakor. Låt dem kallna. - Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor. Strö över finhackad dill. Rulla ihop tätt till en korv.
Lägg helst i kylskåpet i en timme. Ta ut och skär snittar.
Kockens kommentar
Variera med olika slags lax, färskostar med mera enligt egen smak.
Alternativ
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Rullerad laxpannkaka (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan