Rullerad laxpannkaka (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rullerad laxpannkaka (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal rullar: 24

Vetemjöl

1.5 

dl

Ägg

3.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Salt

1.5 

tsk

Dill finhackad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Lax kallrökt skivad

8.0 

st stora

Färskost pepparrot

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3003 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 13%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 62 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.5 dl 11%

Ägg 3.0 styck 6%

Mjölk 3.0 dl 6%

Salt 1.5 tsk 0%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

 

Fyllning:

Lax kallrökt skivad 8.0 st stora 56%

Färskost pepparrot 150.0 gram 14%

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Smält smör i panna och vispa ner i smeten. Låt helst smeten stå och dra i en timme.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör.
    (Pannan skall vara infettad första gången, därefter behöver den inte fettas in mer). Häll i ett tunt lager smet i pannan. Grädda tunna pannkakor. Låt dem kallna.
  3. Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor. Strö över finhackad dill. Rulla ihop tätt till en korv.
    Lägg helst i kylskåpet i en timme. Ta ut och skär snittar.

Kockens kommentar

Variera med olika slags lax, färskostar med mera enligt egen smak.

Alternativ

Feta parmasnurror

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Rullerad laxpannkaka (förrätt)