Stekt rockavinge med kapris och bakad mandelpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt rockavinge med kapris och bakad mandelpotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rocka filé (rockavinge)

800.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Sojaolja el. majsolja

3.0 

msk

 

Skysås:

 

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Kapris

4.0 

msk

Persilja finhackad

3.0 

msk

Worcestershiresås

 

 

Citronjuice

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Mandelpotatis

0.8 

kilo

 

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2386 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 427 gram)

Ingredienser

Visa:

Rocka filé (rockavinge) 800.0 gram 44%

Tomater 2.0 styck 1%

Sojaolja el. majsolja 3.0 msk 14%

 

Skysås:

Smör normalsaltat 4.0 msk 16%

Kapris 4.0 msk 1%

Persilja finhackad 3.0 msk 0%

Worcestershiresås 0%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Mandelpotatis 0.8 kilo 24%

 

Kockskolan:

Hotade fiskarter > %

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Hacka persilja.
  2. Koka upp vatten och skålla tomater (lägg 30 sekunder i kokande vatten). Kyl dem i kallt vatten och skala. Ta bort det mjuka innehållet och skär det fasta köttet i tärningar.
  3. Skölj och borsta potatisen ren. Skär den i bitar. Lägg dem i ugnsfast form. Salta, peppra och droppa över lite matolja. Baka i ugn cirka 15 minuter. Värm tallrikar i ugn.
  4. Hetta upp matolja i panna på medelhög värme. Salta fisken lätt och stek den några minuter på vardera sidan.
  5. Skysås: Tillsätt smör i pannan och bryn det lätt. Tillsätt kapris, persilja och tomat. Smaka av med worcestershiresås, citron­juice, salt och peppar.

Kockens kommentar

Rockor har platt kropp med stora bröstfenor (vingar) och lång svans. Vingarna används för att simma med och rörelsen liknar fåglars vingslag. Det är bröstfenorna (vingarna) som används till mat.

Hotad fiskart: Rockor är utrotningshotade och bör inte köpas eller konsumeras. Läs mer, klicka på > Hotade fiskarter. 

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt rockavinge med kapris och bakad mandelpotatis