Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rocka filé (rockavinge) 800.0 gram 44%
Tomater 2.0 styck 1%
Sojaolja el. majsolja 3.0 msk 14%
Skysås:
Smör normalsaltat 4.0 msk 16%
Kapris 4.0 msk 1%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Mandelpotatis 0.8 kilo 24%
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC. Hacka persilja.
- Koka upp vatten och skålla tomater (lägg 30 sekunder i kokande vatten). Kyl dem i kallt vatten och skala. Ta bort det mjuka innehållet och skär det fasta köttet i tärningar.
- Skölj och borsta potatisen ren. Skär den i bitar. Lägg dem i ugnsfast form. Salta, peppra och droppa över lite matolja. Baka i ugn cirka 15 minuter. Värm tallrikar i ugn.
- Hetta upp matolja i panna på medelhög värme. Salta fisken lätt och stek den några minuter på vardera sidan.
- Skysås: Tillsätt smör i pannan och bryn det lätt. Tillsätt kapris, persilja och tomat. Smaka av med worcestershiresås, citronjuice, salt och peppar.
Kockens kommentar
Rockor har platt kropp med stora bröstfenor (vingar) och lång svans. Vingarna används för att simma med och rörelsen liknar fåglars vingslag. Det är bröstfenorna (vingarna) som används till mat.
Hotad fiskart: Rockor är utrotningshotade och bör inte köpas eller konsumeras. Läs mer, klicka på > Hotade fiskarter.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt rockavinge med kapris och bakad mandelpotatis
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan