Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Koljafilé

600.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Curry ¤

 

 

Salt och peppar

 

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Vitlök hel torkad

4.0 

styck

Grovt salt

1.0 

dl

Potatis

800.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2138 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 407 gram)

Ingredienser

Visa:

Koljafilé 600.0 gram 22%

el. annan vitfisk 0%

Curry ¤ 0%

Salt och peppar 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 34%

 

Tillbehör:

Vitlök hel torkad 4.0 styck 16%

Grovt salt 1.0 dl Äts ej

Potatis 800.0 gram 25%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 4%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.. Hacka dill.
  2. Häll grovt salt i en ugnsfast form. Dela vitlöken i klyftor. Ej nödvändigt att skala (=bild). Sätt ner klyftorna i saltet. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Skär fiskfilérna i bitar. Krydda med curry, salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite matfett på medelhög värme. Stek fisken i 2-3 minuter på var sida. Tag ur.
  6. Tillsätt resten av smöret och låt det bli lätt brynt (brunt).
  7. Servera fisk med brynt smör, vitlök och kokt potatis. Garnerna med hackad dill. Servera med citronklyftor.

Kockens kommentar

Oskalade vitlöksklyftor ger en något annorlunda smak än skalade. Vitlöksälskaren tuggar i sig den numera milda vitlöken.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök