
Dryckestips
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2138 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Koljafilé 600.0 gram 22%
Curry ¤ 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 34%
Tillbehör:
Vitlök hel torkad 4.0 styck 16%
Grovt salt 1.0 dl Äts ej
Potatis 800.0 gram 25%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 4%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.. Hacka dill.
- Häll grovt salt i en ugnsfast form. Dela vitlöken i klyftor. Ej nödvändigt att skala (=bild). Sätt ner klyftorna i saltet. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Skala och koka potatis.
- Skär fiskfilérna i bitar. Krydda med curry, salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med lite matfett på medelhög värme. Stek fisken i 2-3 minuter på var sida. Tag ur.
- Tillsätt resten av smöret och låt det bli lätt brynt (brunt).
- Servera fisk med brynt smör, vitlök och kokt potatis. Garnerna med hackad dill. Servera med citronklyftor.
Kockens kommentar
Oskalade vitlöksklyftor ger en något annorlunda smak än skalade. Vitlöksälskaren tuggar i sig den numera milda vitlöken.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan