Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Koljafilé

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Kanel mald

3.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

4.0 

st stora

Schalottenlök

4.0 

st små

Skogssvamp

200.0 

gram

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1799 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 368 gram)

Ingredienser

Visa:

Koljafilé 800.0 gram 36%

el. annan vitfisk 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 22%

Kanel mald 3.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 4.0 st stora 22%

Schalottenlök 4.0 st små 3%

Skogssvamp 200.0 gram 2%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Vatten 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Gräslök till garnering 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Rensa svampen och skär den i skivor. Skala och finhacka schalottenlök.
  2. Hetta upp olja i stekpanna på medlehög värme och råstek potatisen i cirka 15 minuter tills den är gyllenbrunt knaprig.
  3. Hetta upp en annan panna på medelvärme och stek svampen torr. Tillsätt olja och lök och stek i ytterligare 3-4 minuter tills löken blivit glansig. Tillsätt fond+vatten och låt koka upp. Rör ner smör. Lägg åt sidan.
  4. Tillsätt lite mer olja i pannan. Salta, peppra och pudra filéerna med lite kanelpulver. Stek filéerna 3-4 minuter på vardera sidan till precis genomstekt.
  5. Lägg upp. Garnera med hackad gräslök.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis