Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1799 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Koljafilé 800.0 gram 36%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 22%
Kanel mald 3.0 krm 0%
Tillbehör:
Potatis 4.0 st stora 22%
Schalottenlök 4.0 st små 3%
Skogssvamp 200.0 gram 2%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Vatten 1.0 dl 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Rensa svampen och skär den i skivor. Skala och finhacka schalottenlök.
- Hetta upp olja i stekpanna på medlehög värme och råstek potatisen i cirka 15 minuter tills den är gyllenbrunt knaprig.
- Hetta upp en annan panna på medelvärme och stek svampen torr. Tillsätt olja och lök och stek i ytterligare 3-4 minuter tills löken blivit glansig. Tillsätt fond+vatten och låt koka upp. Rör ner smör. Lägg åt sidan.
- Tillsätt lite mer olja i pannan. Salta, peppra och pudra filéerna med lite kanelpulver. Stek filéerna 3-4 minuter på vardera sidan till precis genomstekt.
- Lägg upp. Garnera med hackad gräslök.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan