Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hälleflundra filé

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Matolja till stekning

 

 

Potatis

800.0 

gram

 

Olivröra:

 

Oliver svarta kärnfria

100.0 

gram

Parmesan nyriven

100.0 

gram

Basilika finhackad

5.0 

msk

 

Coulis:

 

Paprika röd

2.0 

styck

Olivolja

3.5 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Grädde

1.0 

dl

Lime färskpressad

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Om coulis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château Coucheroy

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 745

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2981 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 502 gram)

Ingredienser

Visa:

Hälleflundra filé 800.0 gram 37%

el. annan vitfisk 0%

Matolja till stekning 0%

Potatis 800.0 gram 18%

 

Olivröra:

Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 5%

Parmesan nyriven 100.0 gram 12%

Basilika finhackad 5.0 msk 0%

 

Coulis:

Paprika röd 2.0 styck 3%

Olivolja 3.5 msk 13%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Grädde 1.0 dl 12%

Lime färskpressad 0.5 styck 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Hotade fiskarter > Äts ej

Om coulis > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 220ºC.
  2. Skala paprika och ta bort stjälk och vitt innanmäte. Finhacka. Skala vitlök.
  3. Olivröra: Riv parmesan, finhacka oliver, hacka basilika och blanda med varandra.
  4. Skala och koka potatis.
  5. Fetta in en ugnsplåt. Lägg fiskfiléerna på plåten. Salta och peppra fisken lätt. Lägg olivmassan ovanpå filéerna. Sätt in i ugn cirka 10 minuter, tills genomstekt.
  6. Coulis: Hetta upp matolja i en kastrull. Tillsätt paprika, lime­juice, grädde, och riv ner vitlök. Låt småputtra tills paprikan är mjuk. Mixa med mixerstav till fint mos. Smaka av med salt, peppar och lime.

Kockens kommentar

Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.

Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.

Passar till

Pressad potatis

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis