Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 745

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2981 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hälleflundra filé 800.0 gram 37%
Potatis 800.0 gram 18%
Olivröra:
Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 5%
Parmesan nyriven 100.0 gram 12%
Basilika finhackad 5.0 msk 0%
Coulis:
Paprika röd 2.0 styck 3%
Olivolja 3.5 msk 13%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Grädde 1.0 dl 12%
Lime färskpressad 0.5 styck 0%
Kockskolan:
Hotade fiskarter > Äts ej
Om coulis > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 220ºC.
- Skala paprika och ta bort stjälk och vitt innanmäte. Finhacka. Skala vitlök.
- Olivröra: Riv parmesan, finhacka oliver, hacka basilika och blanda med varandra.
- Skala och koka potatis.
- Fetta in en ugnsplåt. Lägg fiskfiléerna på plåten. Salta och peppra fisken lätt. Lägg olivmassan ovanpå filéerna. Sätt in i ugn cirka 10 minuter, tills genomstekt.
- Coulis: Hetta upp matolja i en kastrull. Tillsätt paprika, limejuice, grädde, och riv ner vitlök. Låt småputtra tills paprikan är mjuk. Mixa med mixerstav till fint mos. Smaka av med salt, peppar och lime.
Kockens kommentar
Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.
Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.
Passar till
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: