Kladdkaka (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kladdkaka (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Kakaopulver osötad

3.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Vetemjöl

1.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Florsocker till garnering

 

 

Citronmeliss torkad

 

 

Frukt eller bär

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 403

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 19

Recept: 3145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 22%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 195 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 4%

Strösocker 3.0 dl 36%

Kakaopulver osötad 3.0 msk 2%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Vetemjöl 1.5 dl 10%

Smör normalsaltat 100.0 gram 23%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 23%

Florsocker till garnering 0%

Citronmeliss torkad 0%

Frukt eller bär 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt det svalna något. Vispa ihop övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta smöret.

  2. Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Vispa grädde så länge.

  3. Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär den sedan i tårtbitar och lägg upp på fat. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och citronmeliss, servera med den vispade grädden till.

Fler recept inom Laxfilémeny

Liknande recept som Kladdkaka (efterrätt)