Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 403

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 19
Recept: 3145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 4%
Strösocker 3.0 dl 36%
Kakaopulver osötad 3.0 msk 2%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Vetemjöl 1.5 dl 10%
Smör normalsaltat 100.0 gram 23%
Tillbehör:
Vispgrädde 2.0 dl 23%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 150°C. Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt det svalna något. Vispa ihop övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta smöret.
- Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Vispa grädde så länge.
- Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär den sedan i tårtbitar och lägg upp på fat. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och citronmeliss, servera med den vispade grädden till.
Fler recept inom Laxfilémeny
Liknande recept som Kladdkaka (efterrätt)
-
Sesamcarpaccio
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkaka (efterrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Alternativ: Upp & nervänd äppelkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan