Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 400.0 gram 44%
Sesamfrön 6.0 msk 28%
Smör normalsaltat 2.0 msk 17%
Olivolja 1.0 msk 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem ytterligare.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek sesamfröna hastigt (cirka 1 minut) tills de blir mörka (ej brända).
- Häll sesamfröna och stekskyn över hälften av oxfiléskivorna och gör rosetter eller rosor av resten av oxfiléskivorna och lägg ovanpå. Toppa med nymalen svartpeppar och grovt salt. Servera.
Fler recept inom Laxfilémeny
Liknande recept som Sesamcarpaccio
-
Sesamcarpaccio
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkaka (efterrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Alternativ: Upp & nervänd äppelkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan