Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

400.0 

gram

Sesamfrön

6.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Olivolja

1.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 16%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 400.0 gram 44%

Sesamfrön 6.0 msk 28%

Smör normalsaltat 2.0 msk 17%

Olivolja 1.0 msk 10%

Salt (havssalt) 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Tillagning (10 min )

  1. Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem ytterligare.

  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek sesamfröna hastigt (cirka 1 minut) tills de blir mörka (ej brända).

  3. Häll sesamfröna och stekskyn över hälften av oxfiléskivorna och gör rosetter eller rosor av resten av oxfiléskivorna och lägg ovanpå. Toppa med nymalen svartpeppar och grovt salt. Servera.

Fler recept inom Laxfilémeny

Liknande recept som Sesamcarpaccio