Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Piggvarfilé 150.0 gram 6%
el. annan vitfisk Äts ej
Räkor med skal 125.0 gram 3%
Grädde 0.5 liter 88%
Mjölk 0.5 dl 1%
Svampfond konc. } 0.5 dl 1%
Salt 0%
Kryddgrönt 0%
Ger 1 tallrik/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (14 min + 10 min )
- Skär fisken i tunna skivor och rensa räkorna, lägg i en skål.
- Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över. Smaka av med salt.
- Stapla den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa.
Fler recept inom Rådjursmeny
Liknande recept som Fisk- & räksoppa (förrätt)
-
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Tid: 14 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärs-och citrusgranité
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia