Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 20
Recept: 1670 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vatten 1.0 dl 0%
Strösocker 1.5 dl 34%
Druvsocker 2.0 msk 5%
Mango 5.0 styck 50%
Citronjuice 3.0 msk 1%
Cointreau 2.5 msk 7%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Passionsfrukt 2.0 styck 2%
Mörk choklad 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
- Skala och skiva mangofrukterna och mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré. Rör ner citronsaft och cointreau.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Tag upp och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.
- Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
- Smält choklad i vattenbad. Doppa jordgubbar i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Spritsa smält choklad i dekorativa mönster på pappret. Låt torka.
- Servera sorbeten tillsammans med de
färska frukter och chokladdekorationerna.
Fler recept inom Rådjursmeny
Liknande recept som Mangosorbet (efterrätt)
-
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Tid: 14 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärs-och citrusgranité
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia